Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η κυπριακή προεδρία σε αριθμούς


Η Κύπρος παραδίδει στην Ιρλανδία, τη σκυτάλη της προεδρίας στην ΕΕ.  Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Ιρλανδία είναι η πρώτη μνημονιακή χώρα στο τιμόνι της ΕΕ.  Απο αριθμητική σκοπιά, οι 184 μέρες της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ολοκληρώνονται.  Στους έξι τελευταίους μήνες, προήδρευσε και οργάνωσε πέραν των 1500 συναντήσεων στις Βρυξέλλες και αλλού, συμπεριλαμβανομένων και 30 περίπου Συμβουλίων Υπουργών, 63 συναντήσεων σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων και πέραν των 1400 σε τεχνοκρατικό επίπεδο.
Κύπριοι υπουργοί, πραγματοποίησαν τουλάχιστο 60 επισκέψεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  
 Παράλληλα με τους έντονους ρυθμούς στις Βρυξέλλες, η Προεδρία στην Κύπρο φιλοξένησε 225 συναντήσεις και συνέδρια, 15 εκ των οποίων ήταν άτυπα Συμβούλια Υπουργών.
  Η πλειοψηφία τους έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», το οποίο μετατράπηκε σε ένα πολύγλωσσο μικρόκοσμο, φιλοξενώντας όλες τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι περίπου 19000 συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις αυτές πέρασαν 26300 νύχτες συνολικά, σε ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο.
350 πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να γνωρίσουν και να απολαύσουν την Κυπριακή κουλτούρα και πολιτισμό.
Το χαλούμι, αναμφισβήτητα θα παραμείνει ως μία από τις κυρίαρχες κυπριακές παραδοσιακές γεύσεις για όσους απόλαυσαν λίγο από τα 650 κιλά που προσφέρθηκαν.
21000 σακουλάκια σπόρων και φύλλων βασιλικού παρείχαν στους συνέδρους την ευκαιρία να πάρουν μαζί τους, λίγο από το άρωμα της Κύπρου, ενώ με τα 70000 συλλεκτικά γραμματόσημα η Κυπριακή Προεδρία ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Πηγή είδησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: