Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

"Χρυσός" ο καφές σε κάποιες περιοχές!


Προφητική φαίνεται πως ήταν η διαφήμιση του γνωστού καφεκοπτείου, αφού μεγάλες είναι οι διαφορές τιμής που καλείται να πληρώσει ο Κύπριος καταναλωτής σε υποστατικά στην Κύπρο σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμοκαταλόγων που αναρτήθηκε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΤ.
Ενδεικτικά, με 1 μόλις ευρώ μπορεί κανείς να απολαύσει κυπριακό καφέ σε κάποια υποστατικά στη Λευκωσία, τη Σωτήρα και τη Γεροσκήπου, ενώ σε υποστατικό στη Λεμεσό κοστίζει 3,85.
Για όσους προτιμούν το φραπέ προσφέρεται η περιοχή Αμμοχώστου, με κέντρο αναψυχής στην Κάτω Δερύνεια να το προσφέρει στα 1,50 ευρώ, αντίθετα η τιμή του φραπέ στο ίδιο υποστατικό της Λεμεσού στοιχίζει 5,70. Στη Λευκωσία αξίζει να σημειωθεί ότι το φραπέ κυμαίνεται μεταξύ 2,00 ευρώ και 4,50 ευρώ, στη Λεμεσό μεταξύ 2,40 και 5,70, στη Λάρνακα μεταξύ 2,50 και 4,50, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου μεταξύ 1,50 και 3,50 και στην Πάφο κυμαίνεται μεταξύ 2,50 και 4,00.

coffee1

Εδώ νομίζω πως τίθεται ως πιο επίκαιρο από ποτέ ένα ανέκδοτο που διαδίδεται με γοργούς ρυθμούς τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Πελάτης: Καλησπέρα σας. Θα ήθελα ένα φλυτζάνι νερό με 2 κουταλάκια ζάχαρη παρακαλώ.
Υπάλληλος: Πολύ ευχαρίστως!
Πελάτης: (μόλις τελειώσει το ρόφημα του): Πόσα οφείλω παρακαλώ?
Υπάλληλος: Τίποτα, προς Θεού! Δεν είναι θέμα τώρα, για νεράκι με λίγη ζάχαρη!
Πελάτης: Α, δηλαδή, αν μου βάζατε και καφέ μέσα θα μου το χρεώνατε 4.50 ευρώ?